flat·ter·y
Soorten massage
Posted on February 9th, 2014


Een massage is het ritmisch kneden, wrijven of strijken van het huidoppervlak en onderliggende spieren. Het is mogelijk om dit met je handen te doen of op mechanische wijze met behulp van apparatuur. Iemand die is opgeleid om dit werk te doen wordt een masseur of masseuse genoemd.

massage oils for sex

Inzet massage

Een massage kan gegeven worden om kramp of stijfheid te verminderen. Het wordt ook gebruikt om je bloedsomloop te verbeteren en spieren te ontspannen. Door een sportmassage kan het lichaam beter zware inspanning verduren. Als je op een krachtige manier masseert zorgt dat voor een betere bloedsomloop en de snellere afvoer van afvalstoffen. Een tedere massage is verzachtend voor de sensorische (gevoels-)zenuwen. Het is niet bewezen dat masseren vet en vetweefsels verminderd of verandert. Wanneer mensen hun lichaam niet mogen of kunnen bewegen vanwege verlamming of ziekte kan er een speciale massagetechniek gegeven worden die de spieren weer activeert.

Ontspanning en masseren

Spanning in de spieren wordt veroorzaakt door stress. Een massage helpt bij de bewustwording en toont waar en hoe de spanning zich in je lichaam manifesteert. Massagetherapeuten geloven dat deze stress het doorstromen van energie en doorbloeding blokkeert. Dit uit zich in vermoeidheid, zwaarmoedigheid, beperkte bewegingen, verminderde flexibiliteit van de spieren en meer kans op allerlei blessures en overbelasting. De gifstoffen hopen zich dan op in het lichaam. Masseren kan de stress enorm doen verminderen in het lichaam ,en gebruikt de energie afkomstig van binnenuit om te genezen.

Veel gezondheidsklachten hebben tegenwoordig te maken met spanning. Stress verstoort de functies van het lichaam. Bij massagetherapie wordt het hele lichaam betrokken. Het is in te zetten bij migraine, problemen met de spijsvertering of de ademhaling, klachten in de nek,artritis,blessures en ook voor schouders en onderrug.

De soorten behandelingen

Een behandeling kan doorgaans 15 tot 90 minuten duren. Hoelang er gemasseerd wordt hangt af van de behandelde persoon maar ook van de therapie. Tijdens de sessie kan door de pati?nt aangegeven worden waar de probleemgebieden zitten zodat de therapeut daar meer aandacht aan kan besteden.Massage technieken


Niet alleen vari?ren de massagevormen, De soorten van technieken verschillen ook. De meest bekende zijn:
? Masseren over de breedte genaamd petrissage.
? Een lichte massage over de lengte van de spieren heet effleurage.
? Met de vingertoppen of duimen circulerend de spier diep masseren is frictie.
? Met de zijkant van de handen lichte klapjes geven op het lichaam.
? Knijpen van de spieren over de breedte is kneden.

2minutes2book


Posted in not categorized    Tagged with no tags


0 Comments

Leave a Comment


Categories
no categories
Tags
no tags